tiistaina, toukokuuta 29, 2007

Sitä vain satoi sitten eilen. Kastuin oikein huolella kun lähdin TTT:lla käymään töitten jälkeen. Pääsin neljän korvilla, silloin ei vielä satanut vaikka tienoo oli tosi synkkä ja tuntuikin kyllä että ihan sekuneista kysymys koska hanat aukeaa. Kämpällä kävin vaihtamassa vaatetta hieman ja ja kotoa lähteissä ulkona jo satoi. Ajattelin kyllä, että mahtaako viitsiä lähteä kävelemään kun vettä tuli melko reippaasti, mutta kuitenkin mun pitäis kaupassa käydä ja kastuisin joka tapauksessa sillä matkalla, niin lähdin sitten tarpomaan sateeseen. Sateenvarjosta huolimatta toimistolle päästessäni oli puoleen reiteen (oikeesti) aivan litimärkä, housut liiskaantuneena ihoon kiinni, selkä ja vasen hiha myöskin läpi kastuneina. Hieman aivastutteli siinä sitten illan mittaan ja meninkin kahvittelujen ja kaupassa käynnin jälkeen eukalyptuslöylyihin pitkäksi aikaa. Yöksi otin jos jotakin troppia ja toivon etten nyt tule kipeeksi.

Eilen iltasella selvittelin vielä asumismuodosta siellä Santalassa. Eli Riikka kertoi siellä olevan kaksi tyttöjen asuntolaa, joista toinen on uusi modernimpi ja kalliimpi versio, ja toisena asuntolana toimii Santalan vanha kartanorakennus. Jälkimmäinen on ajatuksena viehättävämpi, siellä majotutaan käsittääkseni parin hengen huoneissa, suihkut, vessa ja keittiötilat ovat kaikille yhteiset. Hinnaltaan opiskelu maksaa siellä noin 90e viikossa, ja hinta sisältää asumisen, ateriat ja opiskelumateriaalit. Opisto sijaitsee siis Santalan kartanon tiluksilla, meren rannalla. Opintotukea on mahdollisuus saada toisenasteen opistoopintojen perusteella, eli muistaakseni muutaman kympin alle sen mitä amk-tasolla sai.

Meillä täällä töissä on tänään ollut interneti käyttökatkos (elisan kaistoissa jotain vikaa...) enkä ole päässyt tsekkaileen ihan niin aktiivisesti nyt sähköposteja kun yleensä. Kauheen orpo olo... Tosin tänään on ollut pieniä erikoisjärjestelyjä töissä ja tekemistäkin näin kuunvaihteen tienoilla on... Sitä paitsi näiden "hiljaisten viikkojen" aikana on tullut lorvittua vähän liiaksikin netissä, eli eipä se haitanne tehdä välillä ihan oikeitakin hommia :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

no mitäs sesitten amk:ssa oli se opintotuki? Kun ei oo kokemuksia... eli noi 320 e kuussa. kyl siinä sit tosiaan rahaa kuluu. Saako niistä asunnoista ite valita, vai laitetaanko sit vaan johkin? Kuullostaa kyllä kivemmalta se kartano... ;)

Kummaa jyskettä kuuluu jostain... Ulkoa kai... Toivottavasti. Sen verran on taustahälyä, ettei tiä vaik ois ukkostakin... Kyllä on taas muuten ollu aikas rasittava viikko... mummi soitteli juuri, ja sanoi, että huomiseksi vois ottaa lapset, ja sanoin sillekin, että loistava ajoitus, kun tuntuu että seinät kaatuu päälle... Jotenkin tuo Topi osaa kyllä vetää oikeista naruista, jotta saa äidin sekopääksi.. Ja Emmin loistavat ajoitukset pissalle menon suhteen on kyllä oikein huippuunsa hiottu tällä viikolla.. Joka ainoa kerta, kun pitäis topia ruokkia tai juuri oon alkanu vaippaa vaihtaan, se pinkoo vessaan. Ja ärsyttävintä se on sillon, kun koitan nukuttaa topia... Kun sitten se huutaa vessassa vähän väliä, kokoajan kovenevalla äänellä, niin ei tarvii toivoa että toinen nukkuis.

Mutta nyt kone kiinni, siellä tosiaan ukkostaa!!