keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Hehkutusta

Mitäs tässä ensimmäiseksi oikein sanois. Huippua! :) Olen kotiutunut tänne tosi hyvin. Eka viikko oli tietysti enempi tai vähempi semmosta matalalentoa, kun ei vielä oikein tuntenut tyyppejä ja muutenkin koko kouluympäristö oli vielä outo. Nyt kun on pikkasen tutustunut porukkaan ja saanut tuntumaa siihen mitä täällä on opiskella, niin en voi sanoa kuin että eipä olis Hanna parempaan paikkaan voinut tällä haavaa joutua!

Päivät kuluu suhteellisen samanlaisella kaavalla; aamulla seittemältä ylös, suihkuun ja aamupalalle, aamuhartaus, eka tunti puol ysiltä, kymmenen jälkeen kahvitauko parakissa ja puolilta päivin lounas. Lounastauolla kokoonnutaan "yläsaliin" rukoileen (kaikki joilla on fiilistä, meitä on siellä yleensä joku viidestä kymmeneen henkeä) ja kakskyt yli yks jatketaan lähiopetusta. Kolmelta loppuu tunnit ja on iltapäiväkahvi, sen jälkeen vaihtelevasti joko salille Hankoon, futista pelaan, päärakennuksen saliin aerobickiin, lenkille, parakkiin pelaan biljardia tai sit vaan hengaamaan muuten jonnekin, iltaruoka on kakskyt vaille seittemän, jonka jälkeen on ehkä aikaa istua koneella (jos netti sattuu toimimaan ja koulutehtäviltä ehtii), tai mennä saliin lauleskeleen, tai kokoontua kartanon yläkuistille teelle tai Joutseneen katteleen telkkaria... Puol ykstoista menee ovet säppiin, ja yleensä siihen mennessä onkin ihan kuitti, joten ajoissa mennään nukkumaan. Tiistaisin ja torstaisin on saunavuorot, ne pitää aina sovittaa aikatauluihin, maanantaisin on lisäks Unkka, eli semmonen vapaaehtoinen nuorisotyöhomma Hangossa. Perjantaisin pitää ehtiä käymään kaupoilla että saa viikonlopuks evästä, ja lauantai-iltasin on nuortenillat ja sunnuntaisin on yheltätoista vapiksella jumalanpalvelus (seurakuntayhteydestä täytyy pitää huolta). Eli tekemistä riittää... :)

Sit opiskelusta. Meillä alkoi kreikka viimeviikolla, aakkoset on nyt opeteltu ja opetellaan lukemaan kirjoitusta. Ensviikolla aletaan sit tsekkaan sanastoja. Muita oppinaineita meillä on ollu lähinnä opiskelemaan oppimisen suhteen erilaisia kursseja, äidinkieltä, englantia, Raamatun maantietoa ja sit yksi sielunhoidollinen kurssi nimeltä hengellinen elämä ja opetuslapseus. Kaikki on tasasen mielenkiintosta... Ja talven aikana tullaan tekeen töitä lujasti, projekteja on massiivisessa määrin luvassa ja kasapäin kirjallisuutta läpi luettavana.

Voi että, tekis vaan niin mieli hehkuttaa ihan sikana kun tääl on oikeesti niin hienoa olla et ei voi käsitellä... Ja porukka on ihan huippua.

Semmosta tänne. :) Lueskelen teijän muitten blogeja aina kun ehdin, mutten valitettavasti ehdi vastailemaan... Ootte kuitenkin ajatuksissa! :) Iloista syksyä!!

5 kommenttia:

tuide kirjoitti...

Mie täällä kadena lueskelen. Kuulostaa huipulta! Kun olis villi ja vapaa, kun en oo :-D Ja onneks en oo.

Jännitystä riittää täälläkin tällä hetkellä monella saralla.

Jaksuja opiskeluun ja siukkista!

SnowyOwlCrafts kirjoitti...

Kivoja kuulumisia, ja voi, miten mielelläni minäkin olisin siellä teidän kanssa. Ikävä on <3.

Heei, meidän ylistysryhmä ei sittenkään kuollut kokonaan kun te lähitte, sun, Riikan ja Millan tilalle on jo saatu Liisa, Janika ja Pasi :D. Voi kun olen iloinen siitä!

Siukkiksia ja terkkuja sinne!

Leena kirjoitti...

Moikkelis. Olit kuulemma käynyt kylässä...Semmosia mie vaan, et mun ex-koulukaveri ja opinnäytetyön tekijä kumppani on kans siellä miehensä ja pikkupoikansa kanssa. Tai se Jounihan siellä vaan opiskelee ja Elisa on vielä äitiyslomalla vai oisko se jo hoitovapaata. Leevi on kai jotain puolen vuoden ikäinen. Ja sukunimi Laaksamo. Varmaan heidät tiedätkin. Elisa on just tulos meille Leevin kaa tekeen opinnäytetyö II:sta loppuviikosta. Mut hei loistavaa, et viihdyt ja kovasti siunausta!

Leena kirjoitti...

Hei Hanski, koskas tulis uutta tekstiä? Vaik en mä haluu painostaa... Tulin tänne siis ihan muissa asioissa - eli sitä, millos nähtäs? Siukkui sulle!

Anonyymi kirjoitti...

Hannuli, nyt kun oot kerran lomalla, niin päivitäppäs nyt.... Sait vissiin sitä aloe veraa sieltä, kun ei oo kuulunu mitään?